17.06.2021

Müftülük’ten Yarışmada Dereceye Giren Gençlere Ödül

Diyarbakır İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlid-i Nebi yarışmasında derece yapan üniversite öğrencilerine ödül programı düzenledi.

Diyarbakır İl Müftülüğü konferans salonun da koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftüsü Yavuz selim Karabayır, İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katılım sağladı. İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ömer Yakut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan ilahilerle devam etti.

Kürsü de söz alan Müftü Yardımcısı Kartı “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Büyük bir özveri gösterip yarışmaya katıldılar. Hem bilgilerini sınadılar hem de Peygamberimizi tanıyıp, getirdiği mesajları mülahaza ettiler. Davetimizi kırmayıp misafirimiz oldukları için onlara teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” Dedi.

Ardından kürsüye çıkan İl Müftüsü Karabayır şu ifadeler de bulundu; “Başkanlığımızın Üniversite öğrencilerimize yönelik yapmış olduğu bu yarışma çok önemlidir. Bu vesile ile Diyanet İşleri Başkanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Genç kardeşlerimizin hem peygamberimizi tanıma fırsatı bulacağını hem de onun bizlere öğrettiği dinimizi, hayatımıza tatbik etme anlamında yardımcı olacağını düşünüyorum. Her bir öğrencimizi yarışmaya katıldıkları için tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Kıymetli kardeşlerimize öğrencilik yıllarında başarılar diliyorum. Peygamberimizi tanımak ve getirdiği mesajları rehber edinmek çok önemli. Peygamberimizin hayatında hepimiz için örnekler vardır. Bu örnekler bizim hayatımıza yön vermede çok önemlidir. Ayaklarınıza sağlık, buraya kadar gelip bizleri sevindirdiniz. Sizlerle hasbihal etme fırsatı bulduk. Allah razı olsun.” Dedi.

Ardından hediyelerini İl Müftüsü Yavuz selim Karabayır’ın elinden alan öğrencilerin memnuniyetleri gözden kaçmazken, yapılan ikramın ardından program sona erdi…