10.04.2021

Odabaşı-Bal Camii dualarla ibadete açıldı

ODABAŞI-BAL CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

Bağlar ilçemizde yapımı tamamlanan Odabaşı-Bal Camii, kılınan Cuma Namazı ve edilen dualarla ibadete açıldı.

Bağlar İlçe Müftülüğü koordinesinde Odabaşı- Bal ailelerinin desteğiyle yapımı tamamlanan Odabaşı-Bal Camii, ibadete açıldı.

Cuma namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim ve kasideler okundu. İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır ise hutbe irad edip cuma namazını kıldırdı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen programda İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır: "Kur'an-ı Kerim'de mescidlerin ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan kişiler tarafından imar edilebileceği vurgulanmış, hadis-i şeriflerde Allah'a secde edilen bir mekân tahsis edene Allah'ın cennette karşılığını fazlasıyla vereceği ifade edilmiştir. Bu güzel mabedi Kabe'nin bir şubesini Diyarbakır'ımıza kazandıran hayırseverlerimizin bu ecre nail olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz." dedi.

Duygu ve düşüncelerini ifade eden Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak : "Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Camiler, Kuba’da başlayıp Medine’de Peygamber mimarlığı ile devam eden ve daha sonra İslam coğrafyasının her yerine inşa edilen adeta bir ülkenin tapusu ve aidiyet sembolüdür. Bu camiyi yapmak ve içinde huzurla ibadet etme bahtiyarlığına ermiş bulunan Aziz Müslümanlar, işte sizler bu topraklarda Müslümanlık tapusuna bir imza daha attınız." dedi.

Namaz için toplanan Müslümanlarla sohbet eden Yardak "Cami yaptık artık görevimiz bitti demeyeceğiz. Camide cemaat olmaya devam edeceğiz. Günde 5 defa okunan ezana ve çağrıya cevap vereceğiz ki camilerimizi manen de imar etmiş olalım” dedi.
Misafirleri uğurlarken emeği geçen herkese teşekkür eden Yardak: “ Temelinin atıldığı günden bu güne maddi ve manevi katkılarda bulunanlara, Odabaşı-Bal Camii dernek yönetim kurulumuza, ustalarımıza, işçilerimize, emeği geçen herkese ve özellikle ilgi alakasını bizlerden esirgemeyen İl Müftümüze, Vekilimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Cuma namazının ardından İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın yaptığı dua ile Odabaşı Bal Camii dualarla ibadete açıldı.

Törene İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Milletvekili Ebubekir Bal, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, Bağlar ilçe Müftüsü Hasan Yardak, merkez ilçe müftüleri, il müftü yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.