28.05.2020

Diyarbakır'ın fethi Dualarla Kutlandı

Diyarbakır'ın Fethi Dualarla Kutlandı

İslam halifesi Hz. Ömer döneminde, İyaz Bin Ganem komutasındaki 8 bin kişilik İslam ordusunun Diyarbakır'ı 27 Mayıs 639’da fethetmesinin yıl dönümü, 27 sahabenin defnedildiği Hz. Süleyman Camisi'nde kutlandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır’ın yaptığı duanın ardından Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu bir konuşma yaptı.

Programa, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Mustafa Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ile Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi katıldı.