24.11.2022

Ümmet' in Hafız-ı Kur'anlarına Gezi Programı Düzenlendi.

Diyarbakır İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Ümmet' in Hafız-ı Kur'anlarına " yönelik Gezi programı Tertiplendi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından hayata geçirilen ve Diyanet İşleri Başkanlığının da desteklediği " Ümmetin Hafız-ı Kur' an' larına Rehber Olmak" projesi kapsamında yürütülen çalışmalar titizlikle devam ediyor.

Projede, hafızlık Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere kitap kritiği ile akademisyen, yazar buluşmaları ve gezi gibi sosyal faaliyetlerin uygulamaya geçilmesi amaçlanıyor.

Belirlenen kitapların kritiği alanında uzman eğitmenler koordinatörlüğünde yapıldı. Çalışmanın akabinde Öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla Diyarbakır’ın Eğil ilçesine gezi düzenlendi.

İl müftü yardımcısı Fatime Kartı ve il müftüsünün Eşi Münevver İmamoğlu 'nun da iştirak ettiği, 330 hafız öğrencinin ve rehberlik eden öğreticilerin katıldığı gezi programı; Peygamber ve evliya kabirlerini ziyaretleriyle başladı. Eğil müftüsü Cüneyit Acar 'ın bölgeyi tanıtması ve tavsiye mahiyetindeki sohbeti ile devam etti.

Eğil Müftüsü Cüneyit Acar, "Hafızlık sadece Kur'an-ı Kerimin lafzını ezberlemekle bitmemektedir. Hafızlık Kur'an'ın manasını ve yükümlülüklerini de içselleştirmekten, onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve hayatına hâkim kılmaktan geçmektedir. Hafız olmak bir Müslümanın dünyada elde edeceği en önemli faziletlerden biridir sizler de bu kıymetli sıfata talip olduğunuz için hepinizi tebrik ediyorum." İfadesini kullandı.

Akabinde hem ruhlara hem gözlere hitabeden Eğil barajının muhteşem manzarasını temaşa eden öğrencilere yemek ikramında bulunuldu.

Farklı kurslardan gelen öğrenciler aralarında kaynaşarak hoş vakit geçirdiler.