15.08.2022

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından 4-6 yaş Kur’an kursu Öğreticilerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

Diyarbakır İl Müftülüğü bünyesinde eğitim veren 4-6 Yaş Kur’an kursu Öğreticilerinin, görevinde verimliliğini ve Mesleki Performanslarını artırmaya yönelik düzenlenen seminere, Uzman Klinik Sadık Sun, Hareket ve Spor Eğitmeni Ömer Aslan, Rehber Öğretmen Ayberk Özkan konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, katılımcılara teşekkür etti.

Uzman Klinik Psikolog Sadık Sun, özel eğitime gereksinim duyan çocukların tanınması, gerekli mercilere yönlendirilmesi, çocukla ilgili gözlemin aileyle uygun bir dille paylaşılması konularına değindi.

Hareket ve spor eğitmeni Ömer Aslan, Sporun özel eğitimde ki yeri,  önemi,  sporun akademiye başarısı,  Hiperaktivite ile yaramaz çocuk arasındaki fark,  hiperaktivite ve obezite olan yada riski taşıyan çocuğa nasıl yaklaşılmalı,  hiperaktivite ve dikkat eksikliği yaşayan çocuğa daha verimli eğitim nasıl verilebilir,  özel eğitimde ki güncel teknikler ve yöntemler hakkında bilgi verdi.

Özel Eğitim uzmanı Ayberk Özkan,  0-6 yaş döneminin önemini,  anneyle kurulan güvenli bağın çocuğun hayatına etkisini,  uyaran eksikliği ve otizm arasında ki farkı,  dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuğa verilen özel eğitim yöntemlerinden,  özel öğrenim güçlüğü,  kekemelik tanı tedavisi ile ilgili belirleyici kriterleri,  özel Gereksinimli çocuklara ders veren öğretmenlere düşen görevler ve dikkat etmesi gerekenleri dinleyicilerle paylaştı

Seminerde; “Erken Çocukluk Döneminden Özel Gereksinim Belirtileri?”, “Özel Eğitimde Sporun Yeri?”, “Özel Gereksinim Aile ile İlgili İletişim?” gibi sorulara cevap verildi.