28.06.2022

Yaz Kuran Kursları Diyarbakır da Büyük bir heyecanla başladı

Diyarbakır ilçe müftülüklerine bağlı tüm Kur’an kurslarında ve camilerde "Yaz Kur’an Kursu" açıldı.

Bu kapsamda İl Müftülüğünce Kayapınar Hz. Ali Camii'nde “Yaz Kur’an Kursu Açılış Programı” düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş, İl Müftü Yardımcıları Fatima Kartı ve Mahmut Yıldızbaş, müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri, öğrencileri ve veliler katıldı.

Program yaz Kur'an kursu öğrencisinin okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.  Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş'ın selamlama konuşması ve İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun yaptığı konuşmayla devam etti.

Programda konuşan İl Müftüsü İmamoğlu, “Her yaz mevsiminde olduğu gibi bu yaz mevsiminde de çocuklarımız ve gençlerimiz yaz Kur’ân kurslarında manevi bir atmosferinde, camilerde ve Kur’ân kurslarında büyük bir neşe, sevinç ve coşkuyla bir araya geleceklerdir. Kurslarda Kur’ân-ı Kerim okumayı ve temel dini bilgiler öğrenecekleri gibi sosyal ve kültürel etkinlikler ile vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı bulacaklardır. Ayrıca bu kurslar vasıtasıyla cami merkezli bir kaynaşma ortamında yeni dostluk ve arkadaşlıkların kurulmasına, bir ömür boyu anne-babaya hayırlı bir evlat; dine, vatana, millete hayırlı ve ahlaklı birey olmaya katkı sunacaktır. Bu anlamda yaz Kur’ân kurslarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Program sonunda dua edilip çocuklara verilen çeşitli ikramlarla son buldu.