25.06.2022

IYAZ BİN GANM CAMİİ İBADETE AÇILDI

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğü koordinesinde 8. Ana jet Komutanlığında Hayırsever Vatandaşların  yardımıyla inşa edilen İyaz Bin Gamn Camii ibadete açıldı.

Hayırsever Vatandaşların desteğiyle yardımıyla yapımı tamamlanan İyaz Bin Ganm Camii, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Program Kur'an Kerim tilavetiyle başladı. açılış Konuşmasını Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi yaptı. Sayın Kondi, ”Bereket ve hidayet kaynağı olan ilk mabet, Mekke-i Mükerreme’deki Kabe’dir. Yeryüzünde her mescit ve cami ise Kabe’nin birer şubesidir. Cami ve mescitlerimiz, Beytullahtır yani Allah’ın evidir. İslam’ın nişanesi, tevhidin merkezi, vahdetin gür sedasıdır. Şehirlerimizin kalbi, hayatımızın merkezidir. İlim, irfan ve hikmet menbaıdır. Resul-i Ekrem (s.a.s) ifadesiyle cami ve mescitler, Allah katında beldelerin en sevimli olan mekanlarıdır.”
Diyarbakır Valisi şunları ifade etti: "Hakikaten ilimizde güzel bir camimizin açılışının yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yerleşke de bir camiiye ihtiyacımız vardı. Bunu hep birlikte el birliğiyle gerçekleştirmiş olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz (s.a.s) buyurdukları gibi ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ yani insanlara fayda sağlayacak bir şey yapabilirsek o zaman insanların  en hayırlısı olma yönünde adım atmış oluruz.” dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun yaptığı dua ile İyaz Bin Ganm Camii ibadete açıldı.

Dr. Şaban Kondi İyaz b. Ğanm Camii'nde hutbe irad edip cuma namazını kıldırdı.
Caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden İlçe müftüsü Hasan Selam duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaştı; “Öncelikle bu camiye bir sahabenin ismini verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Allah hepimizi Hz. Peygamberimiz'e (s.a.s.) komşu eylesin. Onun ahlakıyla ahlaklanan nesiller yetiştirmeye bizi muvaffak eylesin.” dedi.

Cami açılışına Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Bağlar İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, İlçe Müftüsü Hasan Selam, idari ve mülki amirler katıldı.