25.06.2022

Etkili Hutbe Sunumu Yarışması düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında düzenlenen yarışmalar devam ediyor.

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından ilçelerde yapılan yarışmalar sonucunda Birinci olan Din Görevlileri etkili hutbe irad edebilmek için yarıştı.

“Etkili Hutbe Sunumu Yarışması" İl Finali Yenişehir Sümer Camii’nde gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu  başkanlığında oluşan juri heyetinde, Diyarbakır Dini İhtisas Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Sani Akın, Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş, Dini Musiki Eğitmeni Mustafa Şeker ve Vaiz Abdulhamit Yıldızdan oluşturulan komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda "Etkili Hutbe Sunumu" kategorisinde Ergani İlçe Müftülüğünden katılan  Hacı Hasan Ergün Camii İmam-Hatibi Serdar Zengin birinci oldu.

İl Birincisi olan İmam-Hatip Serdar Zengin hocamızı tebrik eden İl Müftümüz Sayın İmamoğlu, Malatya da yapılacak olan “Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması” nda başarılar diledi.