26.07.2024

2024 Yılı Umre Organizasyonu değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Umre Organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara rehberlik edecek olan Din Görevlilerine Yönelik "Umre Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

İl Müftüsü Celal Büyük, İlimiz genelinde Umre çalışmalarında temayüz etmiş ve ayrıca geçmiş dönemlerde vatandaşlarımızın Diyanet İşleri Başkanlığımız organizesinde Umreye gitmelerine vesile olmuş din görevlileri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Seminere Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Sani Akın, Mehmet Demir, Mahsum Hamzaoğlu ve Fatime Kartı, Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Yıldız, din görevlileri katıldı.

Bilal Türk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Müftüsü Büyük, " Allah’ın misafirlerine hizmet etmek en büyük ibadetlerden birisidir. Hangi makamda olursak olalım, hangi unvanda bulunuyorsak bulunalım, yaptığımız her iş ve hizmet bizim için bir ibadettir." dedi.

Seminerde ayrıca; ana hatlarıyla umrede uyulması gereken kurallar ve yerine getirilmesi gereken davranışlar da anlatıldı.