29.01.2020

Kulp Müftülüğü'nden İlçede " Peygamberimiz ve Aile" Temalı Mevlid-i Nebi Programı

Etkinlik

Kulp ilçe müftülüğünce düzenlenen “Hz. Peygamber ve Aile temalı 2019 yılı Mevlid-i Nebi haftası” programına Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mustafa GÖZLET,İlçe Müftü vekili Fesih AYDIN, Daire amirleri,STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.Programa katılan davetlilere kırmızı gül ve “Peygamberimizin Sünnetinde Aile” adlı kitaplar verilerek karşılandı.
Kulp müftülüğünce Pasur düğün ve konferans salonunda saat 10:00’da başlayan program da Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.Açılış konuşmasını yapan Kulp ilçe Müftü vekili Fesih AYDIN Mevlid-i Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını diledi.AYDIN “Peygamber efendimizin doğum yıl dönümünü idrak etmek için düzenlediğimiz programa katılımınızdan dolayı Allah hepinizden razı olsun.Aile kavramı , Peygamber efendimizin önem verdiği konulardan biridir.Toplumun yapı taşı olan Aile Kavramını Peygamber Efendimizin Hadisleri ve yaşamına yansıtmış olduğu örnekleri kendimize rehber ederek hissetmeli ve yaşantımızı bu çerçevede şekillendirmeliyiz” dedi.Mevlid-i Nebi Haftasına özel olarak hazırlanan sine vizyon gösterisinin ardından konuşma yapan Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan TANIRIVERDİ “Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.Peygamber efendimiz İslam’ın yaygınlaştırılması mücadelesinde Kadınlara ve Aile kavramına büyük bir önem vermiştir.Dünya üzerinde yaşayan bir çok medeniyette kadınlar tartışma konusu olmuş,ezilmiş,meta olarak görülmüştür.Ancak diğer medeniyetlerin tam aksine İslam dini kadınlara çok önem vermiş ve aileyi vazgeçilmezimiz olarak nitelemiştir.Dinimiz bunu ayetlerle bizlere emretmiş ve Peygamber Efendimiz hadisleriyle ve yaşamıyla bizlere örnek olmuştur. ” dedi.
Mevlid-i Nebi programı okunan şiirler ve ilahi dinletisiyle sona erdi.