Kulp Müftülüğü

23.03.2020

İlçe Müftü Vekilimiz İlyas BAŞTUĞ Göreve Başladı

ÖZGEÇMİŞ

1986 yılında Mardin ili Dargeçit ilçesi Karabayir köyünde doğdu. 2003 yılında Gaziantep Hoşgör Fatih Kur'an kursunda Hafızlığını Tamamladı. Adana ve Gaziantep İllerinde Klasik Usulde Medrese Eğitimi aldı. İlkokul eğitimini Adana'da aldı. Ortaokul ve Lise sonrası 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans programından mezun oldu.

2012 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2010 yılında Artvin ili Şavşat ilçesine İmam-Hatip olarak atandı. 2012 - 2013 yıllarında Kahramanmaraş ve Gaziantep İllerinde İmam-Hatiplik görevine devam etti. 2014 yılında Gaziantep İl Müftülüğüne Vaiz olarak atandı. Aynı yıl Dini Yüksek İhtisas Kursu sınavını kazanarak Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne naklen atandı. 2017 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünden mezun oldu. Aynı yıl Hatay ili Erzin ilçesine Vaiz olarak Atandı.

2018 yılı Mayıs ayında yapılan İlçe Müftülüğü sınavını kazandı. 28/09/2018 Tarihinden itibaren Lice İlçe Müftülüğü görevini yürütmektedir. 23.03.2020 tarihi itibariyle de, asli göreviyle birlikte Kulp İlçe Müftülüğü görevini vekaleten deruhte etmekle görevlendirilmiştir. Halen Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis İlmi Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine devam etmekte olan Müftü İlyas BAŞTUĞ, Almanca ( A1 seviyesi) ve iyi derecede Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.