25.06.2019

GÖRME ENGELLİ HAFIZ BİRİNCİ OLDU

İlçemizde görev yapan Hafız İdris Koçağa Bölge birincisi olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Hafızlık Yarışmasına" ilçemizi temsilen ;önce Diyarbakır genelinde, daha sonra ise Elazığ'da yapılan bölge finali yarışmasında birinci olan Görme Engelli PErsonelimiz İdris Koçağa Türkiye Finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Elazığ Müftülüğü tarafından İzzetpaşa Camii’nde organize edilen Bölge Finali’ne; Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa il birincileri katıldı.

Hıfzı kontrol, Tecvid ve Meharic-i Hurûf ile Eda ve Seda kategorilerinde verilen notlar sonucunda Diyarbakır’ı temsilen yarışmaya katılan Görme Engelli Din Görevlisi Personelimiz Hafız İdris Koçağa birinci oldu.

5 kişilik jüri not verdi

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Özgelen başkanlığındaki jüride; Elazığ İl Müftü Yardımcısı Abrurrahim Aytaç, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Muhammed Doğan, Harput Eğitim Merkeze Eğitim Görevlisi Ahmet Yazıcı ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hüsamettin Kaya görev yaptı.

Abdulfettah Palüvi’nin adına ne yapsak azdır

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Özgelen yarışma ile ilgili olarak yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Diyanet İşleri Başkanlığımız; Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma, Hafızlık ve Etkili Hutbe Okuma Yarışmaları düzenliyor. Güzel okuma yarışmalarında yarışmacılarımız Bölge’de mealiyle beraber yedi aşr-ı şerif, Türkiye Finali’nde ise on aşr-ı şeriften sorumlu tutuldular. Kur’an-ı Kerim’in manasına da vukufiyetin gelişmesi için böyle bir uygulama başlattık ve bunu devam ettirmek düşüncesindeyiz.

İzzetpaşa Camii’nde icra ettiğimiz yarışma çok güzel oldu. Hem katılımcılar hem cemaatimiz sükûnetle takip ettiler.

Din Gönüllüsü Personelimiz Hafız İdris Koçağa bölge birincisi oldu

Elazığ’da yapılan 1. Bölge Hafızlık Yarışması sonucunda Diyarbakır Kulp İlçemizde Görev yapan Görme Engelli  Personelimiz Hafız İdris Koçağa birinci, Şanlıurfa’dan M. Usame Okkkalı ikinci ve Gaziantep’ten Ömer Çelik ise üçüncü oldu. Hafız İdris Koçağa, Türkiye Finali'nde bölgeyi temsil edecek.

Türkiye finali Kütahya’da yapılacak

Türkiye Hafızlık Yarışması Finali, 10 Bölge birincisinin katılımı ile 15 Eylül 2019 tarihinde Kütahya’da yapılacak. Yapılacak yarışmada Din Görevlimiz İdris Koçağa'ya başarılar dileyerek kendisinin yeni bir zafer daha kazanmasını temenni ediyoruz.