28.02.2019

"GENÇLİĞE DEĞER" PROJESİ MEYVELERİNİ VERİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve gençlerin önündeki engelleri aşmasına destek olmak amacıyla her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak üzere “Gençliğe Değer” isimli proje başlatmıştı.

Proje kapsamında ülke genelinde gençlere yönelik düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Kulp İlçe Müftülüğümüz de gençlere yönelik çalışmalar düzenleniyor. Müftülüğümüzün Gençlik faaliyetleri, Murakıp Mücahit ÇELİK koordinesinde sosyal ve kültürel içerikli programlarla gerçekleştiriliyor. Gençlik Koordinatörü Mücahit ÇELİK, haftada iki defa liseli öğrencilere yönelik konferans düzenliyor.

İlçe merkezinde görev yapan gönüllü imam hatipler aracılığı ile, orta okul ve lise öğrencileri ile "Değerler Eğitimi" kapsamında her hafta düzenli olarak bir araya geliniyor.

Pazar günleri sabah namazında gençlerle birlikte buluşup, namazın akabinde bir Sahabi'nin hayatı gençlere anlatıldıktan sonra çorba ikramı oluyor.

Söz konusu programlarla gençlerin camiyle, Kur'an'la buluşmaları; İslam dinini, peygamberlerin hayatını, Hz. Muhammed (s.a.s.)’in güzel ahlakını öğrenmeleri; ailelerine ve topluma faydalı birer birey olarak yetişmeleri hedefleniyor.

Haftanın belirli günlerinde gerçekleştirilen etkinliklerle yaklaşık 400 gence düzenli olarak ulaşılıyor.