22.11.2018

KULP'TA MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Müftülüğümüzce organize edilen 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı programımıza Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih DÜLGEROĞLU, Diyarbakır il Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih ÇATMAKAŞ, daire amirleri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Programa katılan davetliler, Başkanlığımızca hazırlanan “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı kitap ve kırmızı gül dağıtılarak karşılandı.

İlçemizin en büyük salonu olan Elif Düğün ve Konferans Salonu’nda düzenlenen program, Kurra Hafız Fatih ÇATMAKAŞ tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Abdussamet ŞEN, Mevlid-i Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını diledi. Şen, Mevlid-i Nebi program teması olan Peygamberimiz ve Gençlik konusuna kısaca değindikten sonra tüm katılımcılara ve programda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Başkanlığımızca Mevlid-i Nebi Haftasına özel olarak hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından konuşma yapan Diyarbakır İl Müftümüz Yavuz Selim KARABAYIR: “Peygamber Efendimizin 1447. doğum yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz İslamiyet mücadelesinde önemli görevleri gençlere verdi. Peygamber Efendimizin liderliğinde mücadele eden Hz. Ali, Enes b. Malik, Musab b. Umeyr, Selman-ı Farisi, Zübeyr b. Avvam, Üsame b. Zeyd gibi genç sahabeler İslamiyet’in yeryüzüne yayılması noktasında büyük bir pay sahipleridir. Aydınlık yürekler Peygamber Efendimizi yüreğinde taşıyanlardır. Yüce Allah hepimizin yüreğini o güzel gençlerin yüreğinden kılsın.” dedi.

Mevlid-i Nebi programı, Kuran Kursu öğrencimiz tarafından okunan “Kırk Yaşındasın” şiiri,  din görevlilerimiz tarafından okunan mevlid ve ilahi dinletileriyle devam etti. Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih DÜLGEROĞLU, Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla Kuran Kursu öğrencilerimiz arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri kutlayarak çeşitli hediyeler takdim etti.

Olumsuz hava şartlarına rağmen yoğun katılımın olduğu Mevlid-i Nebi Haftası programımız Kulp Belediyesi tarafından katılımcılara  aşure ikramının ardından sona erdi.