28.01.2020

Abdussamet ŞEN 2017-2019

Abdussamet ŞEN 1984 yılında Erzurum'un Oltu ilçesinde doğdu.

İlkokulu Oltu Cumhuriyet İlkokulunda tamamladı. İlkokuldan sonra Oltu Cihan Ağa Kuran Kursu'nda Ayhan TAŞBAŞI hocada hafızlığını bitirdi. Hafızlıktan sonra ortaokulu okuyup daha sonra Oltu İmam Hatip lisesine kaydoldu ve 2004 yılında İmam-Hatip lisesini başarıyla bitirdi.

2005 yılında girdiği öss sınavı sonucunda Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. ve 2009 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2007 yılında Erzurum'un Tortum ilçesi Serdarlı Beldesi Müftü Yunus Kaya Camii'nde göreve başladı.

2010 yılında İzmit'te vatani görevini tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir alanında Yüksek Lisansa başladı.

2012 yılında yapılan Dini Yüksek İhtisas Merkezi sınavında başarılı oldu ve üç yıl süreyle Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde eğitim gördü. Bu süre zarfında üniversitede yüksek lisansını  tamamladı. Aynı üniversite de halen Tefsir alanında doktora eğitimine devam etnektedir.

2015 yılında Ramazan görevi için bir ay süreyle Bosna Hersek'te bulundu. Daha sonra Gümüşhane/Kelkit ilçesine vaiz olarak atandı.

Yaklaşık bir buçuk yıllık vaizliğin ardından Diyarbakır/Kulp İlçe Müftüsü olarak atandı. Halen Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde müftü olarak görev yapmaktadır. Kendisi evli ve bir çocuk babasıdır.