11.10.2019

İdris BOZKURT ve Zehra TUNCEL Konferans verdi

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Din Görevlilerine yönelik program düzenlendi. Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa  İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, İl  Müftü Yardımcısı Fatime KARTI, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT, Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Zehra TUNCEL, dört merkez ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR din görevlilerine ihlas ve samimiyetin önemini belirterek onları toplumu manevi açıdan ayakta tutan aşı ustalarına benzetti. Program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan  Camiler ve Din görevlileri haftasıyla ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti. Ardından Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Zehra TUNCEL, cami ve mescitlerin önemi, Hz. Peygamber(s.a.s) dönemindeki camilerin fonksiyonu konularına değinerek, din görevlilerinin insanları camiye çekecek lokomotif güç olması gerektiğini belirtti. Camilerin kıbleyi gösterdiği gibi görevlilerin de birer kutup yıldızı gibi yol gösterdiğini belirten TUNCEL,İslam medeniyetinin olduğu her yerde camilerin hayatın merkezinde olması gerektiğini ifade etti. TUNCEL, konuşmasını din görevlilerinin el ele vererek camilerin maddi ve manevi imarını yapma noktasında gayret göstermeleri gerektiği vurgusuyla tamamladı.

Öğleden sonra gerçekleşen programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT, insanlara sadece bilmediklerini değil bildiklerini de anlatmamız  gerektiğini, hayatın mescitlerle başladığını, insanlık tarihiyle birlikte mabedlerin de var olduğunu, İslam toplumu nerede ve ne zaman yaşıyorsa yaşasın hayatın merkezine daima mescitleri yerleştirdiğini, bu yılki temayı “Cami ve Hayat” olarak öne çıkarmamızın sebebinin tamamen maddiyata yönelip manevi ilerlemenin gerilemesinden dolayı Hz. Peygamber'in yaptığı gibi milletimizin manevi olarak ilerleyişini sağlamayı amaçladık; bir bedene hayat veren ruh ise, hayatımıza yön veren,can veren camilerimizdir. İnsanların sosyal aktivitelerini nerede gerçekleştirdiklerini  sorgulamamız gerektiğini ifade etti.