10.10.2019

İl Müftümüz Yavuz Selim KARABAYIR Hazro ilçe Müftülüğünde Konferans verdi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Hazro İlçe Müftülüğü'nün ev sahipliğinde Hazro Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa Hazro kaymakam vekili/ vali yardımcısı Ali Öner, ilçe müftü vekili Muhammed Fadlullah BARLAK, ilçe idare amirleri, din görevlileri ve imam-hatip lisesi öğrencileri katıldı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih ÇATMAKAŞ hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Hazro İlçe Müftü Vekili Muhammed Fadlullah BARLAK'ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Şiir ve ilahi dinletisiyle renklenen programda Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR camilerin toplum hayatında üstlenilen konumuna değindi. İlim adamlarının beldelerdeki rolleri ve etkilerine dair örnekler vererek toplumda din görevlilerine verilen önemi vurguladı.

Konferans sonunda İlçe Müftü Vekili Muhammed Fadlullah BARLAK tarafından İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'a plaket takdim edildi. İl Müftümüz ve kurum amirleri tarafından emekli olan din görevlilerine Hazro İlçe Müftülüğü adına plaket takdim edildi. Sayın KARABAYIR, diyanet camiasına verdikleri hizmetlerden dolayı tüm din görevlilerine teşekkür ederek başarılar diledi. Din görevlileri ile bir süre sohbet eden il müftümüz,4-6 yaş Kur'an Kursunu ve ilçe müftülüğünün yanında yapılacak olan Yeni Camii müştemilatında denetlemelerde bulundu. Ardında Hazro ÇPL Anadolu İmam Hatip lisesini ziyaret ederek, okul idarecileri ve öğretmenleri ile hasbihalde bulundular.