09.03.2018

Sözleşmeli Personel Müracaat Tarihleri Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı 4/B statüsünde 3.000 Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi, 6.000 İmam Hatip ve 500 Müezzin Kayyım pozisyonlarına yönelik yerleştirme işlemleri başlama tarihini belli oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilâtında münhal bulunan 4/B statüsünde 3.000 Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi, 6.000 İmam Hatip ve 500 Müezzin Kayyım pozisyonlarına yönelik yerleştirme işlemleri 08.03.2018 tarihi itibariyle elektronik ortamda gerçekleştirilerek ilan edildi.

Tercihlerini yapan Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların atanmalarına esas teşkil edecek evraklar, 12.03.2018 tarihinden itibaren 23.03.2018 tarihi mesai bitimine kadar müftülüklere teslim edecek.

Adaylar, KPSS’ye girmiş olduğu okul durumlarına göre diplomalarının ve 2016 Kamu Personeli Seçme Sınav Sonuç Belgelerinin (KPSS P122, KPSS P123 ve KPSS P124) teslim edecek.

İlahiyat Ön Lisans mezunlarından, Lise veya İmam Hatip Lisesi Diplomalarının da teslim etmesi gerekiyor.

Sabıka Kayıt Belgelerinde sorun olan adaylarla sözleşme imzalanmayacak.

Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması işlemlerinin; Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği’nin 7’nci maddesi hükmü doğrultusunda ilgili Valiliklerce yaptırılacak.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu uygun olanlar Diyanet İşleri Başkanlığımızca onay verildikten  sonra görevlerine başlatılacaktır.

GEREKLİ EVRAKLAR EKTEDİR.

Detaylı Bilgi İçin İrtibat : Diyarbakır İl Müftülüğü Personel  Şube Müdürlüğü 0412 233 23 34 Numaralı Hattan Bilgi Alabilirsiniz