17.11.2019

Müftülüğümüzün Mevlid-İ Nebi Haftası Etkinlikleri

Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine Konferans

Müftülüğümüzün Mevlid-i Nebi Etkinlikleri çerçevesinde, Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine Müftülüğümüz Konferans Salonunda bir konferans programı düzenlendi. Konferansa İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır, İlçe Müftümüz İhsan Mesut Akbaş, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  Konferans programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftümüz Sayın Yavuz Selim Karabayır “Hz. Peygamber ve Aile” konulu konuşmalarını yaptılar. Program sonunda Öğrencilere Başkanlık yayınlarının “Hz. Peygamber ve Aile” konulu kitabı ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumu’nda Mevlid-i Nebi Etkinliği

Müftülüğümüz tarafından Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde Mevlid-i Nebi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe İlçe Müftümüz İhsan Mesut Akbaş, cezaevi vaizlerimiz, gençlik koordinatörlerimiz katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Müftümüz İhsan Mesut Akbaş  “Hz. Peygamber ve Aile” hakkında bir konuşma yaptı. İlahilerin okunduğu etkinlikte, mahkumlara kitap hediye edildi.

Kayapınar Kız İmam Hatip Lisesinde Mevlid-i Nebi Etkinliği

İlçe Müftülüğümüz tarafından Kayapınar İmam Hatip Lisesinde Mevlidi Neb-i Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe İlçe Müftümüz İhsan Mesut Akbaş, gençlik koordinatörlerimiz katıldı. Müftümüz İhsan Mesut Akbaş gençlere hitaben yaptığı konuşmasında Hz. Peygamber ve Gençlik konusuna değindi, Peygamberimizin gençlere verdiği önemi dile getirdi. Program, öğrencilere kitap ve çeşitli hediye dağıtımı ile sona erdi.

4-6 Yaş Öğrencilerine Yönelik Tiyatro Etkinliği

Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde, Müftülüğümüz bünyesinde öğrenim gören 4-6 yaş öğrencilerimize yönelik, Müftülük Konferans Salonunda tiyatro etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe İlçe Müftümüz İhsan Mesut Akbaş, ilçe vaizlerimiz ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı. Minik öğrencilere Peygamber Efendimizi tanıtmak, onun sevgisini aşılamak ve onlara eğlenceli vakit geçirmek amacıyla yapılan programda tiyatro gösterisinin yanı sıra şiir ve ilahiler okundu. Renkli görüntülerle sona eren programda öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.