13.02.2020

”Bir Aradayız, Kayapınar İlçesi olarak İdlib’in Yanındayız”

Diyarbakır İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi tarafından organize edilen ”Bir Aradayız Diyarbakır olarak İdlib’in Yanındayız” yardım kampanyasında Diyarbakır Merkez İlçelerinde toplanan 5 tır ihtiyaç malzemesi, dualarla İdlib’e gönderildi.

Diyarbakır İl Müftülüğü ve TDV Diyarbakır Şubesi’nin organize ettiği, Din görevlilerimizin ve TDV gönüllülerimizin çalışmaları ile hayırsever vatandaşlarımızın bağışları olarak toplanan 5 tır insani yardım malzemesi, İdlib’teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım malzemesi taşıyan tırların hayırlı bir şekilde yerlerine ulaşmaları için dualar edildi.

Program da konuşan İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR: “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz Diyarbakırda bulunan sivil toplum kuruluşlarından bu işe icabet eden, İdlib'de mazlum, mağdur ve garip kardeşlerimize destek olan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. İlçe müftülerimize, vakıf başkanları ve müdürlerimizden, vakıfta gönüllü olarak çalışan değerli kardeşlerime ve Diyarbakır’ımızın seçkin ve güzel insanlarına, hayır sahiplerine çok teşekkür ediyoruz, Rabbim hepsinden ebediyyen razı olsun. Cenab-ı Hak bu yapılan yardımlar hürmetine ve yardımların gitmiş olduğu o mazlumlar hürmetine, İslam ümmetine birlik ve beraberlik nasip eylesin. Tarihte olduğu gibi memleketimiz, aziz milletimiz, Türkiye’mizin güzel insanları; hep mazlumun, gariplerin, kimsesizlerin yanında yer almışlar, ellerinden gelen yardımı esirgememişlerdir. Bu, bize nasib olan, Cenabı Hakk’ın özel ikramıdır. Bu hayırlar vesilesiyledir ki inşallah, memleketimiz bundan sonra da mazlum olmayacak, garip olmayacaktır. Mazlumların yanında olup mazlumların duasını almış olan bir millet inşallah ilelebet payidar olacaktır. Rabbim hepinizden razı olsun, herkese hürmet ve saygılarımı iletiyorum .” dedi.

Tırları Yolcu Etme Programına, İl Müftüsü ve TDV Diyarbakır Şube Başkanı Yavuz Selim Karabayır, Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, İl Müftü Yardımcıları, Merkez İlçe Müftülerimiz, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.