17.04.2020

Sosyal Vefa Grubu İletişim Merkezinde Müftülüğümüzün Faaliyetleri.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini göstermektedir. Bu bağlamda salgının yayılmasını önlemek amacıyla 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları İçişleri Bakanlığımızca daha önce kısıtlama getirilmişti.Bu bağlamda ilçemizde de sokağa çıkmaları kısıtlanan vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına  Sosyal Vefa Grubu İletişim merkezinde başta  ilçe müftümüz İsmail Karacan Ekip Sorumlusu olarak ve  7 din görevlimiz ise iletişim merkezinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını sahadaki görevlilere aktarmak üzere iletişim görevlisi olarak görev yapmaktadırlar.  Müftülüğümüz şöförü Emrullah KOCAKAPLAN ise vefa gurubu çalışmaları kapsamında sahada görev yapmaktadır.  Din görevlilerimiz iletişim merkezinde 8 saat nöbet tutmakta ve Müftülüğümüz şoförü ise ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza  gıda ve ilaç dağıtımı görevinde sahada fiilen çalışmaktadır. İlçe müftüsü KARACAN  haftada üç gün  sosyal vefa gurup çalışmalarında ekip sorumlusu olarak çalışmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ihtiyaçlarını ulaştırmak için aralıksız çalışan sosyal vefa gurubunda aktif olarak görev alan ilçe müftülüğümüz; kırsal mahallelerdeki vatandaşlarımıza da ulaşmaktadır.  Bunun yanı sıra din görevlilerimiz evlerinde karantinaya alınıp müşahade altına alınan vatandaşlarımızı günde 2 defa ziyaret ederek dini danışmanlık ve manevi rehberlik yaparak, bu zorlu süreçte onların moral ve motivasyonunu artırmaya çalışmaktadırlar.

İlçemiz Müftülüğü olarak geçirmiş olduğumuz bu zor süreçde vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.