03.02.2020

GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KAMPI

" DİYANET 2020 YARIYIL TATİLİ GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KAMPI"

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle Yenişehir İlçe Müftülüğümüz tarafından 5 günlük "Gençliğe Değer Ara Dönem" kampı düzenlendi.

Hamidiye Hafızlık Kız Kuran kursunda düzenlenen kampa yaşları 11 ile 14 arasında değişen 75 ortaokul öğrencisi katıldı. Çocuklara çeşitli sosyal , spor ve kültürel etkinliklerin yanında cemaatle namaz kılma , Kur’an-ı Kerim'den ezber okuma ve Peygamber efendimizi tanımaya yönelik dersler ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Dr. Ömer Özgül, İl Müftü yardımcısı Abdullah Işık, Yenişehir İlçe Müftümüz Şevket Dilmaç ve müdürlerin katılımıyla yapılan veda programıyla sona erdi. Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim, şiir ve ilahiler okuduğu kapanış programında konuşan Atama 1 Daire Başkanı Dr. Ömer Özgül, Diyanet işleri Başkanlığınca düzenlenen bu kampların yaygınlaştırılacağını belirtip bu kamplarda öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlandığına değinerek şunları söyledi: “ Sevgili çocuklar önceki yıllarda bu tür kamp ve imkanlar bizler için hayalden öteydi. Ama bugün her türlü imkana sahip bu güzel külliyede dolu dolu yaşanan beş gün geçirdiniz. Bu nimetlerin kıymetini bilin, teknolojiyi ölçülü kullanın, kitap okumaktan geri kalmayın. Sizleri geleceğe hazırlayıp birikimli hale getirmede olumlu etki yapacak bu kamplarımız ileriki zamanlarda da devam edecektir.” Kampın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür edilen program, “Bilgi Yarışması” ve öğrencilere kitap hediye edilmesiyle sona erdi.