20.01.2020

4-6 YAŞ GRUBUNDA KARNE HEYECANI

4-6 YAŞ GRUBUNDA KARNE HEYECANI...

Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftülüğüne bağlı Aliya izzetbegoviç 4-6 yaş Kuran Kursunda okuyan öğrencilerde karne heyecanı

Kaymakamlık tarafından yapılıp Diyanet İşleri Başkanlığına teslim edilen Aliya izzetbegoviç Kuran kursu yarıyıl tatili karneleri dağıtıldı.

Törene Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, İl Müftü yardımcıları Nihat Koç ve Fatime Kartı Yenişehir İlçe müftüsü Şevket Dilmaç, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Program, davetlilerin sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini vererek başladı.

4 6 yaş grubunun Kuran Kurslarının kıymetinin ve değerinin şimdi daha iyi anlaşıldığını ifade eden Kaymakam Murat Beşikci, "Diyanet İşleri Başkanlığı 2013 yılında 'Anne Çocuk Kur'an Öğreniyorum' projesi kapsamında 4-6 yaş grubu öğrencilerine yönelik anasınıfı eğitimlerini başlattı. Tabii bu eğitimler öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitim politikaları ve mevzuatlar dahilinde yapılırken bunun yanında aynı zamanda değerler eğitimi, manevi eğitim ve Kur'an-ı Kerim eğitimlerini de kapsıyordu. Vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı. Bu birkaç sene içerisinde 4-6 yaş Kur'an kursu sayısı 3 binleri buldu öğrenci sayısı 100 binleri buldu. Bu kapsamda Yenişehir belediyesi geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirdiği Aliya izzetbegoviç gençlik merkezini yaparak  eğitim kapsamında 4-6 yaş grubu öğrencilerine tahsis etti. öğrenciler, hem anaokulu eğitimi hem de okul öncesi eğitimlerini bir arada alarak isabetli bir karar olduğunu velilerimiz, ailelerimiz ve  öğrencilerimiz görmüş oldu. ben de bu vesile ile ailelerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymakam beyin konuşmasının ardından söz alan Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, “Aliya izzetbegoviç Kuran kursu, Türkiye genelinde 4-6 yaş  Kur'an kursuları arasında 10 sınıflık tek kurs olarak biliniyor. Şehitlik mahallesi sosyal aktivitesi en az mahallelerimizden biri olduğundan dolayı Kaymakam beyin desteğiyle böyle bir şah eser kazandırdık. Ben de bu vesile ile Kuran kursumuza olan desteklerinden dolayı Kaymakamımız Murat Beşikci ve önceki kaymakamımız Serdar Kartal beye ve her daim yanımızda olan İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

Program, öğrencilerin ve protokolün hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi