05.03.2019

Hamidiye Külliyesi ve Kur'an kurslarımızın Toplu Açılışı yapıldı

Yenişehir Belediyesi tarafından inşaatı yapılan ve Müftülüğümüz tarafından da tefrişatı yapılan
Hamidiye Külliyesi, Seyyit Battalgazi, Sultan Abdulhamit Han ve Hz. Fatma Yatılı Hafızlık Kursları ile 42 adet 4-6 Yaş Kur'an Kursları ve Aliya İzzetbegoviç Diyanet Kültür ve Gençlik Merkezimizin toplu açılışı yapıldı.
01.03. 2019 Cuma günü saat 14.00'te Hamidiye Külliyesinde gerçekleşen söz konusu açılış programına
İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürümüz Haydar BEKİROĞLU katıldılar.
Halkımızın büyük bir rağbet gösterdiği toplu açılışa Valimiz Hasan Basri GÜZELOĞLU, İl Müftümüz Yavuz Selim KARABAYIR, Yenişehir Kaymakamımız ve Yenişehir Belediye Başkanımız Serdar KARTAL  İl ve İlçe Müdürleri, İlçe Müftüleri ve İlçe Müftümüz Şevket DİLMAÇ da toplu açılış törenine iştirak ettiler.
Açılışı yapılan 850 kapasiteli yatılı hafızlık  kurslarımızda  600 civarında hafız kızımız kayıt yaparak okumaya başladı. 4-6 Yaş Kur'an Kurslarımızda ise 2500 civarında öğrencimizin kaydı yapılarak eğitime başlatıldı.