13.01.2022

Finlandiya Vatandaşı Lahtinen Müslüman Oldu

Sur İlçe Müftülüğümüze başvuru yapan Finlandiya vatandaşı Kirsi Emila Lahtinen Müslüman oldu.

Lahtinen eşiyle Diyarbakır’ı gezerken son olarak Diyarbakır Ulu Camii’ni ziyaret etti. Bu sırada Cami Rehberi Abdülmenap Aydın’ın da yardımı ile İslamiyet hakkında bilgi alan Lahtinen Müslüman olmaya karar verdi. Bu sebeple Finlandiya vatandaşı olan Lahtinen ve Türk vatandaşı olan Emin Ünal ile Sur İlçe Müftülüğü’ne başvuru yaptı.

Sur İlçe Müftüsü İlhan Günay “Kıymetli kardeşimiz Kirsi Emila, eşinin telkinleriyle aslında İslamiyet’i az çok biliyordu. Lakin Sur İlçe Müftülüğünde Ulu Cami Rehberi olan Abdülmenap kardeşimizin Ulu Camimizi tanıtımı ve aynı zaman İslamiyet ile alakalı verdiği bilgiler ile Kirsi hanım Müslüman olmaya karar verdi. Bu bizi hem sevindirdi hem de duygulandırdı. Doğrusu İhtida Belgesini teslim ederken çok duygulandım. Hanımefendi’nin İslamiyeti seçmesine vesile olan öncelikle Kıymetli eşi Emin bey’e ve Müftülük personelimiz olan Abdülmenap hocamıza çok teşekkür ediyorum. Kirsi Kardeşimizi de İslamiyeti seçtiği için bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Kendisi Müslüman olduktan sonra Lena adını aldı. Allah cc bizleri rızasına uygun yaşayanlardan eylesin. Mübarek olsun.” Dedi.

İslamiyeti seçen Kirsi Emila Lahtinen “Şu an çok duygu yüklü bir an yaşıyorum. Ulu Cami’yi Sosyal medya’da çok görmüştüm ama canlı bir şekilde ziyaret etmeyi çok istiyordum. Bugün ziyaret maksadı ile camiye geldik. Cami Rehberi olan hocamız bizlere hem camiyi tanıttı hem de İslamiyet hakkında bilgiler verdi. Çok teşekkür ederim. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Huzur doluyum.” dedi.

İhtida Belgesini Sur İlçe Müftüsü İlhan Günay’ın elinden alan Lena’ya bir Diyanet İşleri Başkanlığına ait bir çok kitap ve çeşitli hediyeler verildi.