24.03.2017

Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma ve Temel Dini Bilgiler Yarışması

İlçe Müftülüğümüze bağlı kurslarda okuyan öğrencilerimize yönelik Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma ve Temel Dini Bilgiler Yarışması

Kur’an Kurslarına katılımı artırmak ve Kur’an-ı Kerimi güzel okumaya teşvik etmek amacıyla İlçemiz Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında 30.03.2017 Perşembe günü Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması ile 27.04.2017 Perşembe günü Dini Bilgiler Yarışması yapılacaktır.

YARIŞMA BİLGİLERİ

Yarışma İki Kategoride Yapılacaktır.

I. Kategori: Final tarihleri itibari ile on sekiz (18) yaşından gün almamış olmak.

(Kadın ve Erkek Öğrenciler  için 21.05.2000 tarihinden sonra doğmuş olmak)

II.Kategori: Final tarihleri itibari ile on sekiz (18) yaş ve yukarısı bir yaşta olmak.

MÜRACAAT ŞARTLARI:

1-Yarışmaya 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Başkanlığımıza bağlı Kur’an Kurslarına (D grubu Kur’an kursları dahil) devam ediyor olmak.

2-Daha önceki yıllarda Kur’an kurslarında eğitim görmemiş olmak.

3-İhtiyaç Odaklı Kur’an kurları Öğretim Programlarına (Temel, Ek ve Hafızlık Temel) kayıtlı olmak.

4-Hafızlık Eğitim Programı’nın “Hazırlık Dönemine” kayıtlı olmak.

5-İmam Hatip Lisesi mezunu ve İlahiyat Fakültesinde öğrenci veya mezun olmamak.

6-Yarışmalara daha önce katılmamış olmak.

MÜRACAAT ŞEKLİ

1-Erkek ve Kız Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler yarışmaya katılmak için “ başvuru formu ile kimlik fotokopisini kurs yöneticisine veya öğreticisine teslim edecektir.

2-Kurs Yöneticileri ve Öğreticileri sınava katılacak öğrencilerin müracaat formlarını 28.03.2017 Salı günü mesai bitimine kadar İlçemiz Müftülüğüne teslim edilecek ve İlçemiz Müftülüğünde 30.03.2017 Perşembe günü yapılacak sınavda hazır bulunmaları sağlanacaktır.

MÜRACAAT ŞARTLARI:

1-Yarışma; Başkanlığımıza bağlı A, B, C ve D grubundaki erkek ve kız Kur’an kursu öğrencileri arasında ayrı ayrı yapılacaktır.

2-Yarışmaya 2016-2017 eğitim öğretim yılında erkek ve kız Kur’an kurslarında (EHYS) kaydı bulunan ve isteyen tüm öğrenciler katılabilecektir.

3-İlahiyat Fakültesi Lisans veya ön lisans bölümünde kaydı bulunan/kayıt donduran veya mezunu olanlar yarışmaya katılamayacaktır.

MÜRACAAT ŞEKLİ:

1-Erkek ve Kız Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler yarışmaya katılmak için “öğrenci başvuru formu doldurarak kurs yöneticisine veya öğreticisine teslim edecektir.

2-Kurs Yöneticileri ve Öğreticileri 25.04.2017 Salı günü mesai bitimine kadar Kurs birincilerini belirleyip, 27.04.2017 Perşembe günü İlçemiz Müftülüğünde yapılacak sınavda hazır bulunmaları sağlanacaktır.

YARIŞMA SORULARI:

a-“Dinim İslam” Temel Dini Bilgiler kitabı,

b-Hz.Muhammed ve Evrensel Mesajı Kitabı, Başkanlık yayınları

c-Tecvid Kuralları,

d-Namaz Duaları: Sübhaneke, Tahiyyat, Salli-Barik, Rabbena Atina –Rabbenağfirli ve Kunut Duaları’nın muhteva ve mali,

e-Duha-Nas (Nas Suresi dahil) arasında bulunan süreler ile Yasin, Fetih, Mülk ve Nebe sürelerinin muhteva ve mealinden seçilecektir.

Bu şartları taşımayan öğrenciler yarışmaya alınmayacak olup, ilçe/il ve bölgelerden seçilerek ön elemeye katılsalar bile aranan şartları taşımayanlar ihraç edilecektir.

Detaylı bilgi için Sur İlçe Müftülüğüne başvurulması rica olunur.