06.10.2023

İlçemizde Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

.

Silvan İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, iman ve istikamet " temalı program düzenlendi.

1. Kılıçaslan Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, İlçe Kaymakamı Hasan Uğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dönmez, İlçe Müftüsü Sabri Erçek, Kurum Amirleri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

I. Kılıçarslan Kent  Meydanı’nda düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Silvan İlçe Müftüsü Sabri ERÇEK’in açılış  konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Hasan UĞUZ'un vatandaşları selamlaması ve birlik-beraberlik temennileri sonrasında Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU ‘Peygamberimiz, İmam ve İstikamet’ konulu konferans verdi.

Program, ortaokul 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen 40 Ayet-Hadis Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödül takdimiyle son buldu.