05.03.2020

SİLVAN'DAN İDLİB'E YARDIM ELİ

Silvan'dan İdlib'e yardım eli

TDV Silvan temsilciliği ile İlçe Müftülüğü, İdlib’deki kardeşleri için “Yolun İyilik Olsun” kampanyası başlattı.

Yardım kampanyasına ilçedeki STK’lar ve yardım gönüllüleri katıldı. Ayrıca  ilçeye bağlı Çardak Mahallesi Kuran Kursu öğrencileri topladıkları harçlıklarını düzenlenen yardım kampanyasına bağışladılar.

Yardım kampanyasında toplanan elbise, gıda ve Kuran Kursu öğrencilerinin harçlıkları, iki tır insani yardım malzemesi olarak İdlib'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 04.03.2020 çarşamba günü yola çıktı. Yardım malzemesi taşıyan tırların hayırlı bir şekilde yerlerine ulaşmaları için dualar edildi.

Program da konuşan İl Müftü Yardımcısı Nihat Koç, “Bugün burada, 9 yıldır bir iç savaş adını verdikleri ve bu savaşın neticesinde mazlumların, mahrumların ve masumların ortaya çıktığı bir coğrafyaya, özellikle sınırlarımıza dayanmış İdlib kentindeki mazlumlara yardım göndermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Sen bu toplantımızı hayırlara vesile eyle Ya Rabbi. Bu tırlara yardım malzemelerinin ulaştırılmasında emeği olan ve katkı sunan bütün kardeşlerimize şükran ve minnetlerimizi arz ediyoruz. Sen kendilerinden razı ol Ya Rabbi. İlahi Yarabbi! Mazlumlara ve mağdurlara bizler iyilik yapmak üzere “Yolun İyilik Olsun” kampanyası adı altında ve senin emrin doğrultusunda “Ve-taavenu Ale’l Birri Ve-t takva” ayeti gereğince iyilik ve takvada buluşmak üzere burada da toplanmış bulunuyoruz. İyiliklerimizi, hayır ve hasenatımızı en güzel şekilde kabul eyleyip iki cihanda mükâfatına bizleri nail eyle Ya Rabbi. İlahi Yarabbi! Bu savaşın devam ettiği coğrafyada ve mazlumların olduğu bütün coğrafyalarda savaşların, adaletsizliklerin ve haksızlıkların bitmesi için sen bizlere yardım eyle! Zalimleri kahr-u perişan eyle! İslam ümmeti olarak özellikle İslam coğrafyası üzerinde kurulmuş olan ittifakları bizler sana havale ediyoruz. Sen bu ittifakı paramparça eyle Ya Rabbi! Onları kahr-u perişan eyle!  Akıttıkları kanlarda onları boğ Ya Rabbi! İyilik ve takva üzerinde her daim yarışan, her anını iyilik ve takvaya ayıran kullarından eyle! iyiliklerimizi daim eyle, özellikle  geçen hafta kandil gecesinde bir saldırı sonucu kaybettiğimiz İdlib şehitlerimize rahmet ve minnet borçluyuz sen onlara Rahmetinle muamele eyle! Şehadetlerini mübarek eyle Ya Rabbi! Peygamberimize komşu eyle Yarabbi! Geride kalan gazilerimiz var Onlara da sağlık ve afiyetler ihsan eyle Ya Rabbi! Hayır ve iyilik üzerinde bizleri daim eyle Ya rabbi!” dedi.

Dua edilmesinin ardından yardım tırları, İdlib'in kırsal bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye'ye doğru yola çıktı.

Programa, İl Müftü Yardımcımız Nihat Koç, Silvan Kaymakamı Mehmet Uslu, Silvan İlçe Müftüsü İlhan Günay, Din Görevlileri  ve vatandaşlar katıldı.