22.04.2019

Hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonu veya özel şirketlerle hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri başladı.

Bu kapsamda Slvan Müftülüğü, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik seminer düzenledi.

İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü İlhan GÜNAY, hacı adaylarını tebrik ederek, “Mübarek beldelere gitmek siz değerli kardeşlerime nasip olacak inşallah. Birçok kişi hasretle beklerken kurada siz çıktınız, buna çok şükretmeli ve daha şimdiden maddi manevi hazırlıklara başlamalısınız.” dedi.

Üç gün sürmesi planlanan “Hac Eğitim Semineri”nde, hacı adaylarının ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla kutsal yolculuk öncesinde görsel materyaller eşliğinde bilgilendirme yapılacak.

Seminerde, badet bilinci ve hac ibadeti, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, kardeşlik ve bir arada yaşama bilinci, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık ve Hz. Peygamberimiz ve Mescid-i Nebevi  gibi başlıklar üzerinde durulacak.