26.11.2018

2018 Mevlid-i Nebi

Silvan İlçe Müftülüğümüzce 24.11.2018 Cumartesi günü 'Mevlidi Nebi Haftası' kapsamında "Peygamberimiz ve Gençlik" temalı konferans düzenlendi.
Kaymakamlık Kültür Merkezi Konferans Salonunda,  Salavatla başlayan konferans, Kur'anı Kerim tilavetiyle devam etti. Konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü İlhan GÜNAY yaptı. GÜNAY ”Ailelerin evlatlarını Hazreti Peygamber'in yaşamını öğreterek hayata hazırlamaları gerektiğini söyledi. Peygamberlerin çocuklarıyla ya da çevrelerindeki gençlerle olan diyaloglarının günümüzde insanlığa rehberlik edecek örneklerle dolu olduğunu aktaran Müftü GÜNAY, "İslam, genç bir dindir. İslam, gençlerin omuzlarında bugüne gelmiştir. dedi.Akabinde konferansa konuşmacı olarak teşrif eden Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Sayın Nihat KOÇ; "Peygamberimiz ve Gençlik" temalı konuyu detayı ile  ele alırken;- Bizim cennette Peygamber Efendimizle bir ve beraber olmak gibi bir arzumuz, temennimiz var. Kıymetli anne babalar Kur'anı Kerim'de peygamberlerin çocuklarıyla olan ilişkileri anlatılır. Bunlar hepinize örnek olmadır" dedi.

İlçe Kaymakamı Sayın Adem ÇELİK başta olmak üzere  Kurum Amirleri, Siyasi Parti Mensupları,Basın Mensupları, Din Görevlileri ve Silvan Hallkının Katılımıyla gerçekleşen konferansımız yapılan ikramla son buldu.