19.07.2018

İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR'ın Müftülüğümüzü ziyaretleri

Diyarbakır İl MüftümüzSayın Yavuz Selim KARABAYIR, aylık mutat toplantımıza teşrif ettiler.  Müftülüğümüzün Temmuz ayı mutad toplantısına katılan il Müftümüz ilk olarak Kur'ani Kerim kıraat ettiler, daha sonra tanışma faslı ve Müftülüğümüz din gönüllüleriyle hasbihal havasında çok verimli bir sohbet verdiler.

İl Müftümuz bir çok konuya değindi,

-İl Müftümüz özet olarak, 31 yıllık tecrübe birikimindan örnekler vererek, din görevlilerinin nasıl bir hizmet anlayışa sahip olunacağı ile ilgili tafsiyelerde bulundu.
-Mihrapta bulunan değerli din adamlarının herşeyden önce samimi ihlaslı ve dava bilincine dava şuuruna sahip olmalıdır, çevresinde olan ve olabilen olaylara olumsuzluklara kayıtsız kalmayacağı gibi, sonuçlarından da kendine pay çıkartmalıdır.
-Görev sırasında karşısına çıkabilecek sıkıntiların zorlukların, birer imtihan olduğunun farkında olarak, bu her asırda süregeldiğini her peygamberin ve takipçisi konumunda olan varislerin imamların ve alimlerin dava adamlarınin mübtela olduğu imtihânlardır.
-Hocamız konuşmasında İmam ebu hanife(ra) İmam Şafii(ra) imam Ahmed b Hambel(ra) İmam Buhari(ra) nın takip ettikleri misyonlarından, ilim yolunda din'i mübine yapılan hizmetlerden ötürü, hicretleri çektikleri sıkıntilara eziyetlere sabretme ve azimlerinden örenekler vererek konuşmasını sürdürdü.
Daha sonra, Din gönüllülerin, peygamber mihrabında olan hocaların bir dava adamı, bir hizmet erbabı olarak  günümüzde islam dininde tahrifat ve tahribata yeltenenlerin, "Kur'an bize yeter sünneti reddeden, hadisleri inkar eden lerin oluşturdukları fitneye karşı uyanik olmak gerektigini, birbirlereine karşı mutevazi saygilı, birbirine destek ve kardeş şuuruyla hareket olunmalı gerektiğini" beyan etti.
İl müftumüze çok çok teşekkur ediyoruz, Allah cc ondan razi olsun.

Toplantımız; Silvan ilçe Vaizi Müftü vekili Mehmet Remzi BAYDAR hocamizin helallik dileyerek, yaptığı vedasıyla son buldu.