18.06.2021

Yeşilyıldız Derneği’nden Diyarbakır Müftüsü’ne Plaket

Yeşilyıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger ve beraberindeki heyet Diyarbakır’ın Fethi Etkinliklerine verdiği destekten dolayı Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’a plaket vermek üzere müftülüğe ziyaret gerçekleştirdi.

Yapılan ziyaret de derneğin projeleri ve gelecek de planladıkları çalışmalar ile ilgili İl Müftüsü Karabayır’ı bilgilendiren Yeşilyıldız Derneği Başkanı Öger “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Diyarbakır İl Müftülüğümüz, bağımlılıklarla mücadele anlamında bizlere desteklerini hiç esirgemediler. Diyarbakır’ın Fethi münasebetiyle yapılan etkinliklerde bilhassa İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamızın desteğini görmek bizleri çok sevindirdi. Kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu yüzden kendilerine plaket takdim ediyoruz. Bundan sonraki faaliyetlerimiz de de yanımızda olacağından eminiz. Allah razı olsun” Dedi.

İl Müftüsü Karabayır şu sözleri kaydetti; “Verilen plaket için Bağımlılıklarla mücadele anlamında çalışmalar yapan Yeşilyıldız derneğine çok teşekkür ediyorum. Gençlerin bu zaman da uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklara bulaşmalarına gönlümüz razı olmaz. Bizler her zaman bu konuda elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz. "Ey inananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz, şeytan işi pisliklerdir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz" Ayeti-i Kerimesi ve "Her sarhoşluk veren şey haramdır." Hadis-i Şerifinde buyurulduğu üzere gençleri kötü alışkanlıkların pençesinden kurtarmayı kendimize görev addediyoruz. Bundan dolayı her daim bağımlılıklarla mücadele konusunda başkanlığımız ve müftülüğümüz olarak elimizden geleni hayreti göstereceğiz. Yahya Öger ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” Dedi.

Verilen plaketin ardından görüşme sona erdi.