17.06.2021

Din Görevlilerinin Yarışma Heyecanı

Diyarbakır İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen Ezanı Güzel Okuma, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Hafızlık ve Hutbe Okuma Yarışmaları il finali düzenledi.

Sümer Camii’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen yarışmalara din görevlileri katıldı. Görev yapmış oldukları ilçelerde 1. Olan din görevlileri Bölge Finaline hak kazanmak için birbirleriyle yarıştılar. Jüri olarak din görevlilerini değerlendiren Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır şu sözleri kaydetti; “Yapılan yarışmalar din görevlilerimizin mesleki anlamda kendilerini geliştirme açısından önemli olduğuna inanıyorum. Yarışmalar  vesilesiyle hocalarımızın hem özgüveni artıyor hem de görev ve sorumluluk bilinci oluşuyor.  Din Görevlilerimizin her biri gerçekten çok yeteneklidir ve çok kıymetlidir. Görev yaptığı ilçelerde başarı kaydetmiş hocalarımızdır. İnşallah bizleri bölge yarışmalarında da layıkıyle temsil edeceklerine inanıyorum. Bölge Finalinde de derece alarak Türkiye finalinde onları görmeyi umut ediyoruz. Başarılar diliyorum.”

Yapılan yarışmanın ardından dereceye giren din görevlilerinin hediyelerini Müftü Karabayır takdim etti. Ve program sona erdi.