15.06.2021

Diyarbakıra 120 Yataklı Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yapımını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Yapımına 2021 yılında başlanılan, 120 yataklı olan Kur’an Kursu içinde bir de spor kompleksi bulunduruyor. Bölge de Kur’an Kursu ihtiyacı olduğundan dolayı yapımına hız verilen Kurs binasında aynı zaman da Konferans salonu ve çeşitli aktivitelerin yapılabileceği çok amaçlı bir Kur’an Kursu olması öngörülüyor.

İnşaatı devam eden Kur’an Kursunun ziyaret ederek hem inşaat hakkında bilgi alan hem de ne zaman tamamlanacağı ile ilgili olarak çalışanlarla görüşen İl Müftüsü Karabayır, şunları söyledi; “Bölgemizin böylesi büyük bir Kız Kur’an Kursuna ihtiyacı vardı. Diyarbakır Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Münir Karaloğlu bey’e şükranlarımızı arzediyoruz. Hamdolsun inşaat tüm hızıyla devam ediyor. En kısa zaman da hizmete açılacak olan Kursumuz da öğrenciler yetişecek ve hafızlığını tamamlayacaklar. Bu şekilde devletimize ve milletimize faydalı kişiler yetişecektir. Biz de Müftülük olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Allah (cc) emeği geçen herkesten razı olsun.” Dedi.