12.04.2021

İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır'dan Ramazan Ayı Mesajı

Aziz Kardeşlerim,

Bizleri, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif’e kavuşturan Allah’a sonsuz hamd-ü senalar olsun. Ramazan ayını ve ondaki hikmetleri bize öğreten sevgili Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) ve onun pâk ailesine, ashabına salat ve selam olsun. Bu mübarek zamanların feyzi, rahmeti, bereketi ve mağfireti milletimizin, gönül ve ümmet coğrafyamızın üzerine olsun.

Ramazan ayı geçirdiğimiz on bir aydaki, hatalarımızı düzeltmek ve bundan sonraki on bir ayımızda kulluk görevlerimizi daha bilinçli yapmak ve Rabbimizin bize nimet olarak verdiği müstesna bir aydır. Bu ay, zayıflayan kardeşlik ilişkilerimizi, paylaşım bilincini, yoksul, kimsesiz, muhacir, evsiz-barksız, yetim, dul, aç, hasta ve dertlilerin halleriyle hallenme, komşuluk bağlarını güçlendirme ve adeta birbirimize yabancılaştığımız bir ortamda kaybettiğimiz erdemleri telafi etme, gözden geçirme ve şifa bulma ayıdır.

Bu ayda yaptığımız ibadetlerimizin, teravihlerimiz, okunan Kur'an-ı Kerim mukabelelerimiz, sahurlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, sadakalarımız bizi birbirimize yaklaştırdığı gibi gönüllerimize de şifa vermesini Cenâb-ı Mevlâdan diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle,  şifa ve rahmet ayı Ramazan’ın; gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. İyiliklerimizin ve dualarımızın bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ederim.

Yavuz Selim KARABAYIR
                                                                                                    Diyarbakır İl Müftüsü