02.02.2021

Diyarbakır'da Görev Yapan Din Görevlileri İle Video Konferans Yoluyla Toplantı Yapıldı.

İl Müftümüz Yavuz Selim KARABAYIR, Diyarbakır genelinde görev yapan Din Görevlileri ile çevrimiçi video konferans düzenledi.

Konferans, İl Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Demir’in takdim konuşması ile başladı. Demir, takdim konuşmasında “Cenabı Allah bizlere pandemi sürecinde zorluklarla beraber bazı ikramlarda da bulundu. Bu ikramlardan biri de sosyal medya mecrasında daha aktif hale gelebilmemiz oldu. İnşallah bu programlar hayırlara, kendimizi tazelememize, enerjimizi yenilememize vesile olur. dedi”

“Hizmet Ahlakı, Düsturu ve Bilinci” konulu video konferans yoğun ilgi gördü. Konferansta din hizmetlerinin daha etkili yürütülmesinin üzerinde duran KARABAYIR “ Cenabı Allah Kur’an’ı Kerim’de peygamberimize hitaben buyurur ki “ Şüphesiz sen yüce bir ahlak üzeresin.” İşte, biz din görevlileri de bu ayeti kendimize düstur edinmeli ve insanlarla diyaloğumuzda ahlaki erdemler çerçevesinde hareket etmeli, kimseyi hor ve hakir görmemeli, her halimizle ve tavrımızla insanlara örnek olmalı ve gıpta edilen kimselerden olmalıyız. Rabbimiz hepimize bu ahlaki erdemlere sahip olmayı nasip eylesin.” Şeklinde hitapta bulundu.

Konferansa yoğun katılım sağlayan Din Görevlileri, bu tür çalışmaların devam etmesi dileklerinde bulundular.

KARABAYIR konferans sonunda Din Görevlilerine başarı temennilerinde bulundu.