05.08.2022

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından 'Hayata Başlarken' adlı proje başlatıldı

Diyarbakır İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi İşbirliğiyle “Hayata Başlarken” projesi başlatıldı.

Doğum yapan ihtiyaç sahibi annelere ve evlilik hazırlığında olan gençlere yardım yapılmasının amaçlandığı proje kapsamında açılan atölye de Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Kadın kolları üyeleri, Kur’an kursu öğreticileri ve gönüllülerin desteğiyle sürdürülüyor.

Evlilik hazırlığında olan çift için Atölye tarafından hazırlanan çeyiz setini teslim etmek üzere aileyi ziyaret eden Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, “Sevgili peygamberimiz ‘’Kadın ve erkek bir bütünün iki yarısıdır’ buyurmuşlardır. Ayrıca ‘Kişi evlenince dinini tamamlar.’ Buyurarak evliliğin önemine dikkat çekmiştir. Ayet-i kerimede de siz ve eşleriniz birbirilerinize örtüsünüz ifadesiyle de Yüce Rabbimiz eşlerin birbirlerine her konu da destek olmalarını, açıklarını, kusurlarını kapatıcı rolüne işaret etmiştir.”

Aileyle bir süre sohbet eden tavsiyelerde  bulundu. Bundan sonraki süreçte de gerek TDV gerekse ADRB olarak her konuda kendilerine rehberlik edeceklerini söyledi