13.05.2022

İl Müftüsü İmamoğlu engelli Kur'an kursunu ziyaret etti

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu Engeliler Haftası münasebetiyle Bağlar İlçe Müftülüğü'ne bağlı işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik din eğitim hizmeti veren Çelik Kız Kur'an kursunda okuyan öğrencileri ve kurs öğretcilerini ziyaret etti.

İl Müftüsü İmamoğlu'na Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Selam ve İl Müftü Yardımcısı Mahmut Yıldızbaş eşlik etti.

İl Müftüsü İmamoğlu öğrencilerin ve kurs öğreticilerin engelli haftası kutlayıp,

"Dinimiz engelli olan insanlara değer vermiş olup dinin yaşanılmasındaki bazı hususlarda onlara kolaylık sağlamıştır. Hz. Peygamber (s.a.s.) engelli olan sahabilere önem vererek onların din hizmeti eğitimi almaları hususunda gereken çalışmalar yapmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız da engelli vatandaşlarımızın din hizmeti ve eğitimi almaları için cami ve Kur'an kurslarında onlara çeşitli hizmetler sunmaktadır. Taşra teşkilatları olarak il ve ilçe müftülükleri de söz konusu hizmetleri sizlere ulaştırmaya çalışmaktayız. Unutulmamalıdır ki, sevgi, saygı ve dayanışmayla tüm engeller ortadan kalkar. Asıl engellik fiziksel değil gönül engelliliğidir."

Sohbetten sonra kursta yürütülen eğitim ve din hizmeti faaliyetleri hakkın kurs yöneticisi Zemzem Selva Tekin’ten aldıktan sonra tebrik ve başarı dileklerinde bulunduktan sonra oradan ayrıldı.