02.12.2021

Müftü Karabayır Öğrencilerle Buluştu

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bismil Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilere konferans verdi.

Konferans Bismil Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ömer Yakut'un söylediği ilahilerle devam eden programda Müftü Karabayır’ın verdiği konferans ile devam etti.

Müftü Karabayır şu sözleri kaydetti; “Sevgili öğrenciler her birimizin bir sevgilisi olacak bu peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.s) olmalıdır. Peygamberimizi hayatımızda örnek bir şahsiyet olarak aldığımızda onun gibi yaşamaya çalıştığımızda işte o zaman hayatın anlamlı olduğunu görürüz. Bizim için en önemli şahsiyet Hz. Muhammed (s.a.s)’dir. Her biriniz buraya gelirken bu okulu okurken nasıl bir ruh haliyle geldiğinizi tahmin edebiliyorum. Ülkesine ve milletine faydalı olmak için geldiniz. Burdan bakınca bunu anlayabiliyorum. Allah (cc) sizleri muvaffak eylesin.” Dedi.

Müftü Karabayır  öğrencilere soru sordu. Sorulara doğru cevap veren öğrencilere hediyeler verdi. Konferansa Bismil Kaymakamı ve Bismil Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, Sur İlçe Müftüsü İlhan Günay, Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Kamu Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Konferans'ın ardından okulu gezen Müftü Karabayır yetkililerden okul hakkında bilgi aldı.