26.10.2021

Mevlid-i Nebi Haftası Münasebetiyle Üniversite Öğrencilerine Konferans Düzenlendi

Diyarbakır/Bağlar İlçe Müftülüğü, Süleyman Bin Halid Kız Öğrenci Yurdunda Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle “Vefa” konulu konferans düzenledi.

Süleyman Bin Halid Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Kur’an Kursu Öğreticileri Saime Hatipoğlu ve Filiz Delubaş’ın okuduğu ilahilerle devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut’un verdiği konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konferans’ın ardından öğrencilerle sohbet eden Akbulut’un sıkıntılarını dinlerken öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi. Akbulut “Kıymetli Öğrenciler konferansa iştirakınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Öğrenim hayatınız boyunca Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. İnşaAllah her daim başarılı olursunuz. Okuduğunuz bölüm ne olursa olsun kulluk şuuru içinde vefa borcunuz olduğunun farkında olun.” Dedi.

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı ise “Sevgili öğrenciler programımıza geldiğiniz için teşekkür ederim. Sizi çok seviyor ve çok değer veriyoruz. Sizlerle daha fazla program yapmayı düşünüyoruz. Geçen yıl pandemi dolasıyla bir araya gelemedik. Ama inşallah bundan sonra daha sık görüşeceğiz.”dedi.

Konferans Bağlar İlçe Müftülüğü Vaizi Gülten Gümüş Andiç’in yaptığı dua ile son buldu.