25.10.2021

Diyarbakır’da ‘İlahiyat Akademi’ Açıldı

Diyarbakır İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesinin İlahiyat Kız Öğrencilerine yönelik yaptığı ‘İlahiyat Akademi’ Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in katılımı ile açıldı.

İlahiyat Hazırlık, 1 ve 2. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılan programlar için düzenlenen ‘İlahiyat Akademi’ programı öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. TDV Diyarbakır Şubesi’nin destekleriyle yürütülen program ile İlahiyat Fakültesi öğrencileri Arapça dersinin yanı sıra Kelam, Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Dinler Tarihi ve İslam Mezhepler Tarihi dersleri ile programa dahil olacaklar.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen “İlahiyat Fakültesinde okuyan kızlarımız için düzenlenen bu program oldukça önem ifade ediyor. Zira Programa dahil olan öğrenciler İlahiyat Fakültesinde gördüğü derslerin mütalaasını burada yapmış olacaklar. Bu tam donanımlı Abdülhamid Han Kur’an Kursu içerisinde yapılan bölümde İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören kız öğrencilerimiz için faydalı bir program olacaktır.” Dedi.

Başkan Yardımcısı İşliyen’in yanı sıra Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Müftü Yardımcıları Fatime Kartı, İlhan Günay, Mahmut Yıldızbaş ve M. Sani Akın, Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak, Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Yenişehir İlçe Müftüsü M. Şafi Bilik ve çok sayıda kişi katıldı.