25.10.2021

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen Diyarbakır’da

Diyarbakır İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in de katıldığı program düzenledi.

Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen’in yanısıra Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Sur İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve Kurum müdürü ile çok sayıda kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen’in verdiği konferans da şu sözleri kaydetti; “Müslümanlar için söylenen bir çok şey belki de kabul edilebilir. Ama Bir Müslüman için ‘Sözünde durmadı’ ifadesi kullanılamaz. ‘Ahdine vefa göstermedi’ gibi cümle kesinlikle kullanılmamalıdır. Müslümanın ağzında yalan ifade çıkamaz. Müslüman asla insanları kandıramaz. Bu imanî bir konudur. Allah (cc) vefasızlığın her türünden bizleri muhafaza eylesin.”

Sözlerine devam eden İşliyen “Camilerimizin namaz kılınan yeri dışında müştemilatında bulunan 4-6 Yaş Kur’an Kursları, Gündüz eğitimlerine devam eden hanımlar için bir kurs mekanı, Gençlik Merkezleri  ve Yardıma muhtaç insanların ihtişyacını giderdiği hayır marketleri ile Peygamberimizin mescidindeki fonksiyonları halen devam etmektedir, ve edecektir.” Dedi.

Selamlama konuşması yapan Diyarbakır Valisi Karaloğlu ise “Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in Mevlidi tüm yurtta kutlanıyor. Diyarbakırımızda İl Müftülüğümüzün öncülüğünde yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle  ‘Vefa’ temalı programlar gerçekleştiriliyor. Önce bizi yaratan ve türlü nimetlerle donatan Rabbimize karşı vefalı olmamız gerekiyor. Daha sonra Allah’ın dinini bize en güzel şekilde tebliğ eden Peygamberimizie karşı vefalı olmamız gerekiyor. Sonra Mekke ve Medine’den kalkıp buralara kadar İslam dinini yaymak için bu şehri bize yurt yapan sahabe-i kiram’a karşı vefalı olmalıyız.” Dedi.

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Karabayır “Ezelde verilmiş bir söze vefa göstermek için dünyadayız. Vefamız kadar insanız. Vefamız kadar Müslümanız. İnsan sözden ibarettir. Sözüne sadıksa değeri o kadardır. Kıymetli Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Dr. Burhan İşliyen Hocamıza teşrifleri için, bize bu mekanı sağlayan Diyarbakır Valimiz Münir Karaloğlu’na ve özellikle programın her safhasında çalışan tüm dostlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Program sinevisyon gösterimi ve okunan şiirler ile devam etti. Çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.