25.10.2021

Hafızlar Taç'larına Kavuştular

Diyarbakır İl Müftülüğü, hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan kız hafızlık öğrencileri için 'Hafızlık İcazet Merasimi' programı düzenledi.

İcazet Merasiminde Hafızlık Kur'an Kursları'nın yanı sıra, İmam-Hatip Okulları'nda ve Proje Okullar'da hafızlık eğitimi alan ve başarı sağlayan 105 öğrenci taçlarına kavuştu.

Merasim Programına Diyarbakır Valisi adına eşi Sevim Karaloğlu,  Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, Kur'an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve aileleri ile birlikte çok sayıda kişi katılım sağladı.

Diyarbakır il müftüsü Yavuz Selim Karabayır da programa konuşmacı olarak katıldı.

Programa özel davetli olarak katılım sağlayan Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut " Hafızlık gerçekten çok faziletlidir. Cefası belki de zordur ama sonunda bereketi ile gelir. Tebrik ediyorum 105 hafız kızımızın her birini. Maşallah taçlandılar. Allahu Teala hayatlarından başarılarını her daim taçlandırsın." şeklinde ifadeleri ile hafızlığın önemine değindi.

Program açılışında konuşan Müftü Karabayır "Hafızlığını bitiren tüm kızlarımızı tebrik ediyorum. Her biri kendi evinin  Aişesi, Fatıması ve Haticesi olacaklar. Hafızlıklarını bititrerek çok önemli bir başarı kaydettiler. Ama şimdi sahih dini kaynaklarından İslam’ın güzelliklerini okuyacaklar, öğrenecekler ve en önemlisi anlatacaklar ve yaşayacaklar. Peygamberimize vefayı bu şekilde gösterecekler. Mevlid-i Nebi Haftamızın temasında olduğu gibi." dedi.

İl müftü yardımcısı Fatime Kartı "Çeşitli Kur’an Kurslarında ve Proje hafızlık kurslarında eğitim gören 105 kızımız bugün düzenlemiş olduğumuz merasimle hafızlık tacını giyecekler. Hamdolsun şükrediyoruz Diyarbakırımızda her yıl 100 den fazla kız öğrencimiz hafızlık tacını giyiyorlar. Rabbimize hamdu senalar olsun. Kızlarımızın her daim yanında olan Kur’an Kursu öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kurslarda eğitim alan öğrencilerin eğitimleri boyunca geçirdikleri merhalelerin sinevizyon gösterimi, ilahi ve şiir dinletileri ile devam eden icazet programı, taç takma merasimi sırasında tekbir ve salavatların okunması ile büyük bir coşku ve duygusal anlara sahne oldu.

Merasim sonunda Akbulut,  Karaloğlu, Kartı ve kurs hocaları, hafızlara taçlarını takdim etti. İcazet Program, öğrenciler tarafından yapılan dua sonrası hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.