25.10.2021

Diyarbakır İl Müftülüğü “Sanat Eserleri Sergisi” Düzenledi

Diyarbakır İl Müftülüğü, Din görevlileri’nin yapmış oldukları eserleri “Sanat Eserleri Sergisi” olarak vatandaşlarla buluşturdu.

Diyarbakır Ulu Camii Pazar Sabaha Namazı buluşmasının ardından “Ahşap Yakma Sanatı”, “Naht Sanatı” ve “Hat Sanat”ının bulunduğu eserlere sanatseverlerin ilgisi yoğun olurken Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’da “Sanat Eserleri Sergisi”ne ziyaret gerçekleştirdi. Eserleri yakından inceleyen Karaloğlu Eserleri sahibi olan Çüngüş İlçe Müftülüğünde Din Görevlileri olan Erkut Özer ve Arif Kılıçarslan’ı tebrik etti.

Vali Karaloğlu “Erkut hocam ve Arif hocamı sanat eserlerine ilgisinden dolayı tebrik ediyorum. Maşallah çok güzel eserler ortaya koymuşlar. İl Müftülüğümüzün öncülüğünde bir sergi ortaya çıktı. 5. Harem-i Şerif’te böylesi eserlerin vatandaşlarımızla buluşmasından dolayı çok memnun olduk. Allah razı olsun” dedi.

Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır “Erkut hocamı ve Arif hocamı tebrik etmek istiyorum. Maşallah böylesi güzel eserleri vatandaşlarla buluşturmamıza vesile oldular. Gerçekten çok özgün eserler meydana gelmiş. Allah muvaffak eylesin” dedi.

Sergiyi gezen Vali Karaloğlu’na Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Yıldızbaş ve M. Sani akın eşlik etti.