15.10.2021

TDV Kadın Kolları’ndan ‘Gönül Kütüphanesi’ Projesi Yararına Kermes

Diyarbakır İl Müftülüğü TDV Kadın Kolları Koordinatörlüğü, “Gönül Kütüphanesi” projesi kapsamında kermes düzenledi.

Diyarbakır’da bulunan Ulu Camii, Hz. Süleyman Camii ve Cebel-i Nur Camii önünde gerçekleşen kermese Diyarbakır halkı yoğun ilgi gösterdi. El emeği ile yapılan hediyelik eşyalar ve yiyeceklerin geliri Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları Koordinesi’nde “Gönül Kütüphanesi” Projesi kapsamında okullarda yapılacak olan kütüphaneler için kullanılacağı belirtildi.

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı kermes ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Kermesimiz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan ‘Gönül Kütüphanesi’ projesi kapsamında gerçekleşmektedir. Kermesten elde ettiğimiz gelir ile Vakfımız okullarda kurulacak kütüphanelere kaynak sağlamayı planlamaktadır. Kütüphanelere kitap ve çeşitli araç ve gereçlerin sağlanacağı kermesimize Diyarbakır halkımız ciddi destek verdi. Yoğun ilgi ile karşı karşıyayız. Allah (cc) emeği geçen herkesten razı olsun. Tüm Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz. Kermes boyunca bizim yanımızda olan TDV Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları Koordinatörlüğü’ne de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

TDV Kadın Kolları Koordinatörü Mevlüde Karadaş ise “Kermesimize iştirak eden Müftü Yardımcımız Fatime Kartı hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Kurulacak olan kütüphane için hayırlı bir iş yapıyoruz. Bu şekilde öğrencilerin istifadesine sunulacak kütüphanelerde binlerce kitap okunacak İnşaAllah.” Dedi.

Farklı gün ve farklı mekanlarda yapılan kermesin sonunda elde edilen gelir TDV Diyarbakır Şubesine teslim edildi.