08.10.2021

Proje Hafızlık Öğrencilerine “Gençliğin Önemi” Konferansı

Şehit Halit Gülser Kız Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi kız öğrencilerine yönelik konferans düzenledi.

Konferans Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlarken, açış konuşmasını Okul Müdürü Zekeriyya Erdem yaptı.  Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı ‘Gençliğin Önemi’ konulu konferans verdi. Söz konusu konferansa okulda öğrenim gören 9. Sınıf Kız öğrenciler katıldı. İl Müftü Yardımcısı Kartı öğrencilere sorular sorarak soru-cevap eşliğinde öğrencilerle iletişim sağladı.

Okul Müdürü Erdem “Kıymetli İl Müftü Yardımcımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiler. Okulumuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamız ve İl Müftü Yardımcımız Fatime Kartı hocamıza minnettarız. Ellerinden gelen tüm desteği bize sağlıyorlar. Allah razı olsun.” Dedi.

İl Müftü Yardımcısı Kartı “Gençlik rabbimizin sizlere bahşettiği çok büyük bir nimettir. İnsanlar bu yaşlarda çok verimli hizmetler yapabilir. Her biriniz hafızlık yapıp okulunu bitirerek Hafız Öğretmen, Hafız Mühendis, Hafız Müftü Yardımcısı ve Hafız Kaymakam olacaksınız. Allah (cc) yar ve yardımcınız olsun. Bizi siz sevgili öğrencilerimizle buluşturan Okul Müdürümüz Zekeriyya Erdem Bey’e çok teşekkür ediyorum. Ve siz kıymetli öğrenciler sabırla bizi dinlediniz. Verimli bir konferans olduğunu düşünüyorum. Katılım sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yapılan dua ile son bulan konferans da, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarına ait olan “Kur’an Yolu” tefsiri hediye edildi.