02.08.2021

Kurşunlu Camii’nden Ezanlar Yükseliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yapmış olduğu etkinlikler kapsamında Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Diyarbakır’da yapıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen yarışma Terör Örgütü PKK’nın çukur eylemleri sırasında yaktığı ve zarar verdiği daha sonrasında büyük bir ihtimam ile imarı ve onarımı gerçekleştirilen Diyarbakır/Sur İlçe Müftülüğü’ne bağlı bulunan Tarihi Kurşunlu (Fatih Paşa) Camii’nde yapıldı.

Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman illerinde görev yapan, yarışmada birinciliği hak ederek Bölge Finaline hak kazanan Din görevlileri ve aileleri Katılım sağladı. Yarışmanın Jüri Koltuğunda, Komisyon başkanı olarak Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş bulunurken, Diyarbakır İl Müftü Yardımcıları Mahmut Yıldızbaş ve İlhan Günay, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlileri Muhammed Deniz ile Sadık Doğan komisyon üyesi olarak hazır bulundu.

Kura ile sıralarını belirleyen yarışmacılar, sırasıyla okuyuşlarını gerçekleştirirken, jüri üyeleri her bir yarışmacıyı değerlendirerek dereceye girenleri belirledi. Komisyon Başkanı Dini Yüksek İhtisas Müdürü Çatmakaş, Şanlıurfa’da İmam-Hatip olarak görev yapan İsmail Demirci’nin birinci olduğunu açıkladı ve şunları kaydetti: “Kıymetli yarışmacı kardeşlerim, elbette her biriniz bulunduğunuz illerde birinci olup bölge finaline hak kazanmış kişilersiniz. Böylece görev yaptığınız illerde en güzel Ezan okuyucu ünvanına sahipsiniz. Ezanı Güzel Okuma Yarışması ile biz sadece Türkiye finalinde yarışacak yarışmacıyı belirlemek zorundayız. Komisyon üyeleri ve kendi adıma birinci olan kardeşimizi tebrik ediyoruz. Yarışmaya gelerek bizleri memnun ettiniz. Güzel seslerinizi dinleyerek gönül dünyamızı şenlendirdiniz. Allah razı olsun. Bundan sonraki yaşamınızda başarılarla dolu bir hayat geçirmenizi Yüce Allah’tan temenni ediyorum.” Dedi.

Yarışmaya aileleri ile katılan Din görevlileri hatıra fotoğrafı çektirirken, yapılan yemek ikramı sonrasında Diyarbakır İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde tarihi mekânlarını gezerek bilgi aldılar. Daha sonrasında şehirden ayrıldılar.