05.07.2022

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU ve Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih ÇATMAKAŞ İlçe Müftülüğümüzü Ziyaretlerde Bulundular

İl Müftümüz Lice ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu dini ve hayri hizmetleri yerinden görmek amacı ile Lice ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

Lice ilçe Müftülüğüne yeni atanan İlçe Müftüsü Dindar Basma’yı ziyareti ile başlayan İl Müftümüz, yeni görevinin hayırlı olması temennisinden bulunduktan sonra daire personeli ile bir süre sohbet etti. Lice İlçe Müftüsü Dindar Basma ise ziyaretlerinde dolayı personelleri adına İl Müftümüze teşekkürlerini iletti. İmamoğlu, Lice de yürütülen din hizmetlerinde ki başarılı çalışmalardan dolayı başta İlçe müftümüze, Koordinatörlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Lice Diyanet Gençlik Merkezi Ziyareti Edildi

Lice Gençliği adına önemli projeler yürüten Lice Diyanet Gençlik merkezini ziyaret eden il Müftümüz İmamoğlu, daha önce yürütülen “Lice Gençliği Ecdad Yolunda” projesi hakkında bilgi aldı. Projeyi faaliyete geçmesinde büyük emekleri olan Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörü Vedat Orak’ı tebrik etti.

Yaz Kuran Kursu Öğrencileri İle Bir araya Geldi

Lice Hacı Sait Özşanlı Kuran Kursunu ziyaret eden İl Müftüsü İmamoğlu, çocuklarla bir süre sohbet etti. Yaz Kuran Kursu öğrencileri ile soru-cevap yapıp bilen öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. Görevlilerden bilgi alan Müftü İmamoğlu, Yaz Kur’an Kursları'nın okul çağındaki çocuklar için önemine dikkat çekerek çocuklarını kurslara gönderen velilere teşekkür etti. Ardından Lice Yeşil Burç Camiisini ziyaret etti.

Dokunan Halılar İncelendi

Lice Halı Kursu Atölyesini ziyaret eden İl Müftüsü İmamoğlu, kursiyer ve Eğitmenler ile sohbet edip dokunan halıları inceledi. Katkılarından dolayı öğretmenleri tebrik etti. Öğretmenler de Müftü beyin onları ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Esnaf ve cemaat ile bir süre sohbet etti

Lice Eski Ulu Camiyi ziyaret eden İl Müftüsü İmamoğlu, Lice Öz Yıldız Pasaj Camiin'de vaaz verdi. Hutbe Okuyup Cuma Namazı Kıldırdı. Namazın ardından Cami cemaatiyle hasbihal edip hal ve hatırlarını sordu. Cami çevresinde bulunan esnafları da ziyaret etti. Cemaat ve esnafların, İl Müftüsünün ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, İl Müftümüze teşekkürlerini ilettiler.

Taziye ziyaretin de bulunuldu

Lice ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Evlice'yi Makamında ziyaret eden İl Müftümüz, Lice Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Evlice, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş ve Lice İlçe Müftüsü Dindar Basma ile Birlikte Duru Kavacık Köyünde Trafik Kazası Geçiren 11 Yaşındaki çocuğun taziyesine katıldılar. Aile teskin edip Başsağlığı dileklerinde bulundular.