22.10.2021

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Kulp İlçe Müftülüğümüzce düzenlenen “Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu" temalı 2021 yılı Mevlid-i Nebi haftası programına Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa GÖZLET, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT, İlçe Müftüsü Hakan ÇAĞIRAN, Daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa yoğun ilgi gösteren davetlilere ikramlarda bulunularak , “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” kitabı hediye edildi.

İlçe Müftülüğümüzce Elif düğün ve konferans salonunda saat 15.00'te başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Açılış ve teşekkür  konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Hakan ÇAĞIRAN Mevlid-i Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını, Hz. Peygambere karşı vefalı bir ömür geçirebilmeyi dileyerek davetlilere katılımlarından dolayı teşekkürlerini ifade etti. 4-6 yaş grubu Kur'an Kursu öğrencilerimizin ilahi dinletisi ve Muhammediye Kız Kur'an Kursu öğrencimiz tarafından okunan 40 yaşındasın adlı şiir büyük beğeni topladı. Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ,“Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu” temalı sunumu ile Hz. Peygamberin hayatındaki vefa örneklerini, Hz. Peygamberin ahlakının hayata yansımasını, sahabelerden vefa örneklerini, insanın Rabbine, Peygamberine ve topluma karşı vefalı olmasının önemini anlatarak Mevlid-i Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını diledi.
Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mustafa GÖZLET, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT’a tablo hediye etti. İlçe Müftümüz Hakan ÇAĞIRAN tarafından Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mustafa GÖZLET'e tablo takdim edildi.