04.10.2019

İlçe Müftüsü Nihat KÖMÜR Camiler ve Din görevlileri haftası kutlama mesajı yayınladı

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl 1-7 Ekim arası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. İslam medeniyeti, camilere büyük önem vermiş ve camiyi hayatın merkezine koymuştur. Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin şubesi olan camilerimiz, topluca ibadet ve duaların edildiği, sevgi ve saygının, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yeryüzünde Allah’a en hayırlı ve sevimli olduğu kutsal mekânlardır.

Camiler; toplumumuzun manevi yönlerini yeniden canlandıracak, yozlaşan bütün manevi ve ahlaki değerlerimizi yeniden tamir edecektir. Onun için bu mekânların kıymetini bilelim.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, cemaatimizin camiye olan bakışlarında farkındalık oluşturmak adına bu yılki temayı “Cami ve Hayat” olarak belirleyip camileri hayatımızın bir parçası haline getirmeyi hedeflemektedir.

Bu vesileyle mescit ve camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde deruhte edilmesi için gayret gösteren, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.